AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney ve İzmit Belediyesi AKP’li meclis üyeleri, önümüzdeki Çarşamba günü yapılacak olan İzmit Belediyesi meclis toplantısı öncesi açıklama yaparak araç alımına iki yıl önce izin verdiklerini ifade etti ancak AKP İzmit İlçe Başkanı ve AKP’li meclis üyelerinin dile getirmediği şey ise bu hizmet araçlarının alımı için kredi kullanımı yetkisi vermemeleriydi.

KULLANILAN KREDİYLE CİDDİ TASARRUF SAĞLANDI
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e göreve gelmesinin ardından sadece bir kere kredi kullanma yetkisi verildi. Başkan Hürriyet 27 milyon liralık kredi ile hizmet araçları satın almıştı. Bu kredi tutarının 10 milyon lirası İller Bankasından temin edilirken geri kalan kısım özel bankalardan alındı. Kullanılan bu kredi ile belediye ciddi bir tasarruf sağladı ve kamu yararı gözetilerek hareket edilmiş oldu.

VERMEDİKLERİ KREDİ ŞİMDİ 3-4 KAT ARTTI
AKP’li meclis üyelerinin iki sene önce İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e yetki vermeyerek kullandırmadığı 57 milyon liralık kredi ile alınabilecek araçların fiyatı bugün 3-4 katına çıkmış durumda. Yetki verilerek kullanılan 27 milyon liralık kredinin ödemeleri 7 ay sonra bitecek. Böylece belediye kendi imkânlarıyla araç sahibi olmuş olacak ve kiralama yükünden kurtulacak. 57 milyonun tamamını o zaman kullandırmayan AKP’liler nedeniyle bugün üç dört katı kredi ihtiyacı doğmuş durumda.

ALGIYA DEVAM EDİYORLAR
İzmit Belediyesinin uzun vadede belediyeye kazanç sağlayacak ve tasarruf oluşturacak bu yaklaşımına inatla karşı çıkan İzmit Belediyesi AKP’li meclis üyelerinin açıklamalar yapması bir algı yönetimi çabası olarak dikkat çekiyor. Her defasında kiralıklarla kıyaslama yapmaya çalışan, adeta araç kiralamanın daha iyi olduğunu savunan AKP’lilerin kaç tanesinin özel hayatlarında kiralık araca bindiği ise vicdanlarda soru işareti bırakıyor.