Başkan Hürriyet, “Çalışma arkadaşlarıma iade-i itibar yapıyorum”


İzmit Belediyesi meclis toplantısında konuşan Başkan Hürriyet, geçmiş dönemde açılan davalarla ilgili; “Sonunda bütün iftiralardan aklandık. Bütün çalışma arkadaşlarıma iade-i itibar yapıyorum” dedi


İzmit Belediyesinin 2024 yılı Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Fatma Kaplan Hürriyet’in başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı belediye meclis salonunda yapıldı. Meclis toplantısında 34 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 


“HİÇ HOŞ ŞEYLER DEĞİLDİ”
Meclis toplantısında konuşan Başkan Hürriyet, “Geçen 5 yıllık süreçte zaman zaman personel ve bürokrat arkadaşların gözyaşlarına tanıklık ettim. Çok haksız suçlamalarla muhatap olduklarına tanıklık ettim. Çalışan ve imza atan arkadaşlarımızın gözyaşları haksızlıktı. Medya organlarında arkadaşlarımın gözyaşlarına sebep olunması hiç hoş şeyler değildi. 


“KENDİLERİNE İADE-İ İTİBAR YAPIYORUM”
Bize atılan iftiraların hepsinden alnımızın akıyla çıkmayı başardık. 5 yıl boyunca defalarca ‘kurulmamış şirkete milyonlarca liralık iş verildi’ dendi. Sonunda bütün iftiralardan aklandık. Ben bu olaylara maruz kaldıkları için çalışma arkadaşlarımdan özür diliyorum. Bütün siyasetçiler adına sizlerden özür diliyorum. Sarı zarflar gitti diye günlerce bu arkadaşlarımız afiş edildi. Kendilerine iade-i itibar yapıyorum.


“DEVAMLI İTHAMLARDA BULUNDUNUZ”
Göreve geldiğimizden bu yana bütün araçlarımızın satın alınabilmesi için mücadele verdik. Ekonomik kriz yokken 55 milyona bütün araçları alabilecekken kredi onayına izin verilmedi. Sonra bir şekilde sizlerle uzlaştık ve aldık. 55 milyona alabileceğimiz araçları 350 milyon liraya aldık. Bu AKP ve MHP grubunun İzmit halkına verdiği zarardır. Buna rağmen devamlı ithamlarda bulundunuz. 


“KARALAMA KAMPANYALARININ OLMAMASINI RİCA EDİYORUM”
Bizi Büyükşehir Belediyesi ile kıyasladınız. 170 milyona araç kiralıyor dediniz. Soruşturma açılması için mücadele ettiniz. Müfettişler itirazlarını inceledi ve dosyalardan aklandık. Kamu zararı ve suç unsurunun olmadığı tespit edildi. Soruşturmada adı geçen arkadaşlarımdan bir kez daha özür diliyorum. Bundan sonra bu tür karalama kampanyalarının olmamasını rica ediyorum. Çalışma arkadaşlarımızın hukukunu koruyalım” dedi.