İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle Kuruçeşme Hatipköy’de 4 ayrı sokakta asfaltlama çalışması yapılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Hatipköy Mahallesi Nato Caddesi, Sağlamlar Sokak, Duhan Sokak ve Arpalık Sokağı komple asfaltla buluşturuyor. Ekiplerin gece gündüz çalıştığı alandaki çalışmalarla 700 metre uzunluğundaki yolda bin 200 ton asfalt kullanılacak. 



İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca da çalışmaları incelediği alan ziyaretinde, “Kuruçeşme Hatipköy Mahallesi Nato Caddesi ve ara yollarında asfaltlama çalışmalarına başladık. Arkadaşlarımız yaklaşık bin 200 ton asfalt serimi gerçekleştirecek. Bu çok ciddi bir yatırım. Maalesef içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar belediye olarak bizi de ciddi anlamda zorluyor. 2019 Nisan ayında göreve geldiğimizde yaklaşık 100-150 TL arasında olan asfalt fiyatları bugün 8 katına ulaşmış durumda. Biz bütün imkânlarımızla her bölgede asfalt ve yol problemlerini çözmeye çalışıyoruz. 


“HER TASARRUF HİZMET OLARAK GERİ DÖNÜYOR”
Bu sıcakta emek veren tüm arkadaşlarımızın emeğine sağlık. Vatandaşlarımızın da çok rahat kullanabileceği, kışın çamur problemi yaşamayacağı güzel bir çalışma oluyor. Bizim sürekli tasarruf diye vurguladığımız konu bu aslında. Bizim ısrarla araç satın alma isteğimiz bu yüzden. Biz araçları alabilmiş olsaydık kasamızda kalan parayla belki bin 200 ton değil 2 bin 200 – 3 bin 200 ton asfalt atacaktık. Belediyenin yaptığı her tasarruf vatandaşa hizmet olarak geri dönüyor. Biz çalışmaya ve tasarruf etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 


MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Hatipköy Mahalle Muhtarı Habibe Demiroğlu Aksoy, “Ben öncelikle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e mahallelim ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalışma yürütüyoruz. Fen İşleri Müdürümüz, sahada çalışan emektar kardeşlerimiz gece gündüz çalışıyorlar. Vatandaş mutlu. Onlar mutluysa biz de mutluyuz. Emeklerinize sağlık” dedi.