İzmit Belediyesi 4 yeni çöp kamyonunu daha
hizmet filosuna kattı


İzmit’te rant dönemini sonlandırıp halkın belediyesi olarak tüm hizmet araçlarını satın alan İzmit Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine dört yeni çöp kamyonu ekledi


İsrafın önüne geçmek amacıyla önceki dönemlerden kalan araç kiralama devrini bitiren İzmit Belediyesi, tamamı siyah plaka olarak araç filosu ile hizmet veriyor. İzmit Belediyesi, son olarak filosuna 4 yeni çöp kamyonu ekledi.


ÖZMURAL, “TOPLAM 222 ADET ARACIMIZ OLDU”
Konuyla ilgili bilgi veren İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, “2019’da göreve geldiğimizden bu yana araçlarımızın siyah plaka olması amacıyla başlattığımız çalışmanın bugün son günü. Bugün 4 adet çöp aracımız filomuza katıldı. İzmit Belediyesinin filoya kattığı toplam araç sayısı 222 adeti buldu. Bugün itibariyle de artık bu döneme ait tüm araçlarımızı planladığımız gibi satın almış bulunuyoruz.


“GURUR DUYUYORUZ”
Bugün 2 tane 18 metreküplük kamyonumuz, 2 tane de 6 1 metreküplük kamyonumuz geldi. Halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Daha temiz bir İzmit yaratmak için mücadelemiz devam ediyor. Bütün araçlarını siyah plakaya çeviren belediye olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu kadar kısa sürede bu işi başarmış olmaktan dolayı da çok mutluyuz.


GERİ DÖNÜŞÜME DİKKAT ÇEKTİ
Çöpü atık olarak değerlendirmek, atıkların geri dönüşüme kazandırılmasıyla ilgili çalışmaların daha etkin ve sürdürülebilir olması açısından tüm belediyelerin ciddi efor sarf etmesi gerekiyor. Çöp toplamak belediyenin önemli giderlerinden bir tanesi. Bu araçlar neredeyse 24 saat çalışıyor. Çok ciddi miktarda yakıt masrafı ve buna bağlı olarak da araç giderleri oluyor. O yüzden ne kadar az çöp o kadar az masraf demektir. Tüm halkımızı geri dönüşüme ve temizlik noktasında bizlere destek olması noktasında çağrı yapmak istiyorum.


“TÜM HALKIMIZI ARAÇ TANITIM LANSMANIMIZA BEKLİYORUZ”
Ayrıca yarın saat 15.00’te Yahya Kaptan Pazar Alanı’nda araçlarımızın tanıtım lansmanı olacak. Alanımız şu an hazırlanıyor. 4 bölgeden konvoy oluşturarak Pazar alanına yerleşeceğiz. Kuruçeşme, Merkez Bankası, Alikahya ve Tüysüzler bölgesinden konvoy başlayacak. Tüm halkımızı araç tanıtım lansmanına bekliyoruz” dedi.