Hürriyet, ‘Sanat Kenti İzmit’ projelerini anlattı


“OPERA VE BALE BİNASI KAZANDIRACAĞIZ”


‘Sanat kenti İzmit’ vizyonu yeni dönemde hayata geçireceği projeleri anlatan Başkan Hürriyet; Opera ve Bale Binası, Dijital Kent Belleği Müzesi, Hulusi Kentmen Yeşilçam Sinema Evi, Ferdane Hanım Konağı, Su Müzesi ve Akmeşe Ekoturizm Projesinin müjdesini verdi


‘Sanat Kenti İzmit’ başlığı altındaki projelerini anlatan Başkan Hürriyet, “Kentimizin estetik değerleri, sanatı, sporu, tarımı ve kentlilik bilinci için çalışmaya devam edeceğiz. Sanat kenti İzmit’i oluşturabilmek için bir Opera ve Bale binası kazandırmakla ilgili bir çalışmamız var. Bu dönem yapacağımız işler ayağı yere sağlam basan işler. Sadece vaat değil. Hepsinin yeri belli yapılabilir projeler. Sırf proje olsun diye değil. Bu kentin sanatına, yaşanmışlıklarına, kültürüne destek verecek işler yaptık. Opera ve Bale Binası’nı önemsiyoruz. 4.717 metrekarelik bir taban alanına ve toplam 23.500 metrekarelik inşaat alanına sahip olacak. Önemli bir ihtiyacı giderecek. 


DİJİTAL KENT BELLEĞİ MÜZESİ
İzmit’in zengin tarihini, kültürel mirasını modern teknolojiyle harmanlayarak Dijital Kent Belleği Müzesini kurmak istiyoruz. Nikomedia, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet’in ilk yıllarına ait zengin tarihi dijital bir ortamda sunmak istiyoruz. 


HULUSİ KENTMEN YEŞİLÇAM SİNEMA EVİ
Hulusi Kentmen’in çocukluğunun geçtiği evi biz kamulaştırmıştık. Şu anda restorasyonu devam ediyor. Yeni dönemde ‘Sanat Kenti İzmit’ başlığı altında güzel bir Yeşilçam Sinema Evi olarak yaşayan bir müze kazandıracağız. 


FERDAHE HANIM GASTRONOMİ KONAĞI
Restorasyonu devam eden Ferdane Hanım Konağı, gastronomi mutfağı olarak hizmet verecek. Bu kentin leziz yemek kültürünü anlatacak önemli bir gastronomi konağı olacak. 


SU MÜZESİ
Kentimiz su kemerleriyle ünlü. Eski bir liman kenti. Biz de kentimize bir Su Müzesi kazandırmak istiyoruz. Müzeleri önemsiyoruz ve ne kadar rağbet aldığını biliyoruz. İnşallah kentimize Su Müzesini yeni dönemde kazandıracağız. 


AKMEŞE EKOTURİZM PROJESİ
İzmit’te sanat, İzmit’te kültür, İzmit’te tarih ve İzmit’te turizm diyerek Akmeşe bölgesinde Ekolojik Turizm Alanları oluşturmak üzere çalışmamız var. Orada ekolojik turizm bölgeleri oluşturmak istiyoruz. Bölgeyi daha değerli hale getirecek ve bu kentin turizmine hizmet edecek bu çalışmayı yapmak istiyoruz.