Hürriyet: İftiraları doğru olsaydı, bin kere kayyum atanırdı


Nokta TV canlı yayınında konuşan Başkan Hürriyet, kurulmamış şirkete iş verdi iddialarının gerçek dışı olduğunu belgelerle kanıtladı


İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Nokta TV’de yayınlanan Seçime Doğru programında ‘Kurulmamış şirkete iş verdi’ iddialarını çürüttü. Bakanlıktan gelen yazıyla gerçekleri anlatan Başkan Hürriyet şöyle konuştu: Aylarca bize kurulmamış şirkete iş verdiğimiz dair iftira atıldı. Herkes manşet yaptı. 45 bin liralık bir işti. Bize müfettişler geldi. Soruşturulmayan hiçbir konu yok. En son gelen 30’a yakın müfettiş aynı anda inceleme yaptı. 


“45 BİNLİK İŞ İÇİN MİLYONLAR AKTARDI DEDİLER”
Kurulamamış şirkete iş verdiniz dosyası soruşturma yapıldı. Bakanlıktan gelen yazıda şu yazıyor: İzmit Belediyesi tarafından Kocaeli Fen Lisesi Müzik Sınıfı Tadilatı Yapımı işi kapsamında herhangi bir kamu zararına rastlanılmadığı anlaşıldığından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ilgi başkan yardımcısı ve ilgili müdürlük çalışanları hakkında soruşturma izni verilmemesine…” Hani ben kurulmamış şirkete iş vermiştim. 6 ay boyunca basın bunu manşet yaptı. Milyonlar aktardı dediler. 


“İDDİALAR DOĞRU OLSAYDI BİN KERE KAYYUM ATANIRDI”
Bu kadar iddia doğru olsaydı beni bu koltukta tutarlar mıydı? Şimdiye kadar bin kere kayyum atanırdı. Çok şükür her şeyden alnımın akıyla aklandığım gibi bundan da aklandım. Birebirde AKP ve MHP’li arkadaşlara da söyledim: 45 bin liralık işin neresi yolsuzluk? Ben istesem bile arkadaşlarım memuriyetlerini neden yaksınlar? Çıksın şimdi özür dilesinler. Buradaki insanları itham ettiler.