İzmit Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve gençlerin gelişimlerine katkı sunmak adına eğitim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, İzmit Belediyesi Çınar Akademi ve Sarıyer Akademi öğretmenleri yeni dönem öncesi Sarısu Kampı’nda bir araya geldi. Programda, Çınar Akdemi ve Sarıyer Akademi’de öğrencilere en üst düzeyde nitelikli eğitim sunma hedefi çerçevesinde öğretmenlere seminerler verildi. 


BAĞLAM VE BECERİ TEMELLİ SORU YAZMA EĞİTİMİ
Sarıyer Akademi Genel Koordinatörü Sami Görey’in de yer aldığı iki günlük eğitim programında kurum yöneticilerine ve öğretmenlerine Dr. Öğr. Üyesi Gürsu Gürsu Aşık tarafından Bağlam ve Beceri Temelli Soru Yazma Eğitimi verildi. Eğitimle öğretmenlerin soru yazma alanında kendilerini daha fazla geliştirmeleri hedeflendi.


ÖĞRETMENLER ORTAK ZÜMRE TOPLANTISI YAPTI
Programa, Psikolojik Danışman Yasin İkizoğlu’nun Nödoders/ Nöroöğretmen semineriyle devam edildi. Seminerde öğrenme stilleri, başların ve sonların eğitimde etkisi, görsel öğelerin ve duyguların öğrenme üzerindeki etkisi gibi başlıklar ele alındı. Sarıyer Akademi ve Çınar Akademi öğretmenlerinin eğitimlerin ardından ortak zümre toplantısı yaptı. Toplantıda, dönem içerisinde yapılacak planlar ve soru yazımı ile ilgili kararlar alındı.