Başkan Hürriyet, KOÜ Erasmus Kulübü
üyeleriyle bir araya geldi
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Üniversitesi Erasmus Kulübü üyeleriyle bir araya geldi. Gençlerin fikirlerini önemsediklerini belirten Hürriyet, “İmkânlarımız el verdiğince sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi
Gençleri ve gençlerin fikirlerini önemseyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Üniversitesinde aktif olarak faaliyet gösteren Erasmus Kulübünün üyelerini akşam yemeğinde ağırladı. Dernekler Yerleşkesinde gerçekleşen programda Başkan Hürriyet, gençler için hayata geçirilen projeleri anlatırken; gençlerin fikirlerini, beklentilerini ve hedeflerini dinledi.
HÜRRİYET, “AKTİF, ÜRETKEN VE YARATICI OLMANIZI ÖNEMSİYORUZ”
Programda konuşan Başkan Hürriyet, “Sevgili gençler, sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ben de Kocaeli Üniversitesi mezunu olarak sizin geçtiğiniz yollardan geçen ablanız olarak, o okulda çok güzel günler geçirdim. Erasmus ekibini önemsiyoruz. Uluslararası kültür kaynaşması anlamında çok kıymetli. Ekip arkadaşlarımızla birlikte tüm imkanlarımızla siz değerli öğrencilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Çünkü bu bizim sorumluluğumuz. Sizlerin daha aktif, daha üretken, daha yaratıcı olmasını önemsiyoruz.
“SİZLER İÇİN SUNDUĞUMUZ ALANLARI LÜTFEN KULLANIN”
Gençlerin oluşturduğu projelerde ufacık bile katkımız oluyorsa çok mutlu oluyoruz. Sizin enerjiniz bizlere geçiyor. Öncelikle sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Göreve geldiğimizde kurduğumuz Avrupa Birliği Proje Ekibimiz de sizlerin yanınızda yer almaya devam edecek. Sizlerin fikirleriyle şekillendirdiğimiz projeler ya da sizler için sunduğumuz alanları lütfen fazlasıyla kullanın. Bu yerleşke her zaman sizler için ücretsiz bir şekilde açık olmaya devam edecek.
“BELSA GENÇLİK SOKAĞINI AÇTIK”
Bizler, potansiyelinizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için İzmit Belediyesi olarak siz değerli gençler için İzmit kent merkezinde Belsa’da çok güzel bir Gençlik Sokağı oluşturduk. İçerisinde Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi, İngilizce pratik yapabileceğiniz Talk&Smile Kafe, İstihdam Ofisi ve Youtube Stüdyosu kurduk.
HÜRRİYET, GENÇLERE YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI
Talk&Smile Kafe ‘de İngilizce pratik yapabilir, AIESEC ile yapılan iş birliği kapsamında yurtdışından gelen yabancı gönüllülerle İngilizce konuşma atölyelerinde buluşabilirsiniz. Leyla Atakan Şehir Kütüphanemizde, basılı ve dijital olarak 35.636 adet kaynağa ulaşabilirsiniz.  Ayrıca burada bölümler halinde sessiz çalışma, grup çalışma, teras çalışma ortamları bulunurken, söyleşi salonu da yer alıyor. Yine burada ücretsiz internet imkanından faydalanabilirsiniz.
“FİKİRLERİNİZİ ÖNEMSİYORUZ”
İzmit Sanat Akademisi’nde yerel müzisyenlerin giderlerini azaltmak için stüdyomuz var ve ücretsiz olarak hizmet veriyor. Üniversite öğrencilerine Anne Eli projemizle günde bir öğün ücretsiz yemek hizmeti veriyoruz. Fevziye Camii’nin yanındaki sosyal tesisimizi Kent Lokantasına çeviriyoruz. Gülümse Kafelerimiz uygun fiyatla hizmet veriyor. Önemsediğimiz Fikirhane İzmit projemiz var. Fikirleriniz kamu yöneticileri eliyle somut uygulamaya dönüşmesini istiyorsanız sizleri bu projeye de davet etmek istiyorum.
HÜRRİYET, KENTLİLİK BİLİNCİNE DEĞİNDİ
Hayatını kurmak istediğiniz takdirde bu şehri tanımanız lazım. Bu şehrin tarihsel süreçlerini, anılarını, yaşanmışlıklarını biliyor olmanız kentlilik bilinci açısından çok kıymetli. Doğduğumuz kadar doyduğumuz kent de önemli. Aynı zamanda bu kent İstanbul’dan önce 46 yıl Doğu Roma’ya başkentlik yapmış bir kent. İzmit; eski adıyla Nikomedia, çok önemli bir döneme ışık tutan bir şehir. Dünya ölçeğinde örneği olmayan çok sayıda eser barındırır. Çok kıymetli tarihsel süreçleri barındırır.
KORKMAZ, “BAŞKANIMIZ BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI”
Erasmus Kulübü Başkanı Ömer Korkmaz, “2 senedir Erasmus Kulübünün aktif çalışmalarında bizleri yalnız bırakmayan İzmit Belediyesine ve güzide Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyorum. Bizim burada temel amacımız İzmit kültürünü yabancı öğrencilerimizle buluşturmak bizim öğrencilerimizi hedefleri doğrultusunda yurtdışına göndermek. Onlarca öğrencimizi yurtdışına gönderdik, mentörlük sağladık. Etkinliklerimizin devamında da bizleri yalnız bırakmazsınız seviniriz” dedi.