İzmit Belediyesinin kente yeni sosyal yaşam alanları sunmak adına hizmete sunduğu Lavanta Bahçesi ve Gülümse Kafe Lavanta’ya gelen vatandaşlar tesisi çok beğendiklerini ve tesisin bölgeye değer katacağını söylediler. Lavanta Bahçesi içerisinde bulunan Gülümse Kafe Lavanta, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar, dinlenme alanlarıyla birlikte tam manasıyla bir çekim merkezi haline gelecek. Tesise gelen vatandaşlar oluşturulan alanlarda hem hatıra fotoğrafı çektirebiliyor; hem çocuğunu parka güvenle bırakarak Gülümse Kafe Lavanta’da çayını, kahvesini yudumlayabiliyor. 


“TÜM İZMİTLİLER BURAYA GELMELİ”
Yenimahalle Spor Kulübü Başkanı Doğan Bucak tesisi çok beğendiğini belirterek, “Buraya gerçekten çok mükemmel bir tesis yapılmış. İzmit adına yakışır bir tesisimiz. Buraya ailemle birlikte geldim çay içmeye, çok memnun kaldım. Bu ufak tefek eksiklikler de zamanla düzelecek. İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e böyle bir tesisi kentimize kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Tüm İzmit halkına buraya gelmelerini tavsiye diyorum. Burada çay 2 lira herkes bilsin, her yerde çay 10 lira, 15 lira” dedi. 


“ÇOK MUTLUYUZ”
Sena Karahasan ise bölgenin böyle bir tesise ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Bu tesisin açılmasından dolayı çok mutlu olduk. Biz burada biraz ücra köşede kalmış gibiydik. Bu bölgede böyle bir yere çok ihtiyaç vardı. Biz tatilden döner dönmez hemen buraya geldik. Lavanta Bahçesi ve Gülümse Kafe Lavanta’nın açılmasından dolayı çok mutluyuz. Herkesin yakınlarında hava alabileceği bir yere ihtiyacı var. Buradaki vatandaşlar ve çocuklar için çok iyi oldu” ifadelerini kullandı. 


“BÖLGENİN İHTİYACI VARDI”
İlk defa Lavanta Bahçesine geldiğini ifade eden Mukaddes Aslan , “Ben burayı çok beğendim. Bu bölgenin böyle bir tesise ihtiyacı vardı zaten. Ortam hem şık, hem çok nezih. Bizim için hava alabileceğimiz bir yer oldu. Ben bu kadar güzel bir tesis olabileceğini beklemiyordum açıkçası. İlk defa geldim buraya. Tesisin bölge halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve herkesin de buraya gelmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu. 


“MAHALLEMİZE HAREKET KATTI”
Tesisin bölgeye hareket kattığını söyleyen Gizem Kıymaz, “Lavanta Bahçesi ve Gülümse Kafe Lavanta tesisi güzel olmuş. Bugün ilk kez geldim. Mahallemize hareket kattı, iyi olmuş. Gerçekten ihtiyaç vardı. Çünkü buralarda oturacak, sosyalleşecek bir yer yoktu. Girer girmez lavanta kokusu geliyor, çok güzel. Tesisin yapımında emek harcayan herkese çok teşekkürler” dedi. 


“ÇOK FERAH BİR ORTAM”
Şahin Babaoğlu ise Lavanta Bahçesi ve Gülümse Kafe Lavanta’nın açıldığını duyar duymaz geldiklerini belirterek, “İzmit’te Yeşilova’da ikamet ediyorum. Buranın yeni açıldığını duyduk ve hemen geldik. Çok da beğendik. Çocuklar için de park alanı var. Çok ferah bir alan olmuş. Bu tesisin kazandırılmasını sağlayan herkesin eline emeğine sağlık, vatandaşlar olarak hepsine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 


“HER AKŞAM BURADAYIM”
Tesisi çok beğendiğini ve sürekli geleceğini ifade eden İlhan Özkul, “Lavanta Bahçesi ve Gülümse Kafe Lavanta tesisimiz çok güzel olmuş. İnsanlar buraya gelerek temiz havada çaylarını içiyorlar. Huzurlu bir yer. Ailecek çok beğendik. Ufak tefek eksiklikler de zamanla giderilecektir. Hala yerleşimin yapıldığı bir bölge burası. Konutlar var tesisin yakınında. Hem çocuklar için iyi hem de aileler için çok güzel bir yer. Ben nasip olursa her akşam buradayım bundan sonra” ifadelerini kullandı.