İzmit Belediyesi, okullardan gelen taleplere önem verirken özellikle öğrencilerin kültür ve sanat alanında kendilerini geliştirebilecekleri alanlar yaratmaya devam ediyor. Bu kapsamda daha önce Kazım Karabekir Ortaokulu ve Kocaeli Fen Lisesi’nde müzik sınıfı yapan İzmit Belediyesi son olarak Şehit Alper Al Ortaokulu’na da okul yönetimi ve öğrencilerin talebi üzerine müzik sınıfı kazandırdı. Şehit Alper Al Ortaokulu Müzik Sınıfı İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet öğrencilerle birlikte açtı. 


32 KİŞİLİK MÜZİK SINIFI
İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce Şehit Alper Al Ortaokulu’nda yaklaşık 40 metrekarelik alan dönüştürülerek 32 kişilik müzik sınıfı yapıldı. Çelik konstrüksiyon sahne oluşturuldu. Duvar boyaları yapılarak masa, sandalye ve raflı kitaplık yerleştirildi. Duvarlar nota motifleri ile süslenirken alanda sahnenin alt kısmı ise depolama alanı olarak değerlendirildi. 


YOĞUN KATILIM
Müzik sınıfının açılışına Başkan Hürriyet’in yanı sıra İzmit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Çiğdem Ayanoğlu, Şehit Alper Al Ortaokulu Müdürü İsmail Ünlü, Şehit Alper Al’ın babası Mehmet Al, Okul Aile Birliği Başkanı Tuğba Yalmaz, Alikahya Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Sevgi Koyun, Alikahya Fatih Mahalle Muhtarı Yunus Arıcan, Alikahya Atatürk Mahalle Muhtarı Özgür Sarıca, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katılım sağladı. 


HÜRRİYET, “RUHUMUZU SANATLA İYİLEŞTİRİYORUZ”
Müzik sınıfının açılışında konuşan Başkan Hürriyet, “Bu kadar güzel pırıl pırıl genci böyle enerji dolu görmek ve gözlerindeki o ışıltıyı hissetmek çok kıymetli. Sanat hayatımızın her alanında vazgeçilmez olmalı. Çünkü birçok şeyi sanatla ifade ediyoruz. Ruhumuzu sanatla iyileştiriyoruz yeri geldiğinde. Sanat gerçekten hayatın ayrılmaz bir parçası. İzmit gerçekten sanata; müziğe, tiyatroya, resme, sanatsal etkinliklere aç bir kent. İnsanlarımız kentimizin her yerinde sanatsal faaliyetler, etkinlikler görmek istiyor.


“KENTE RUH KATMAK İÇİN ÇALIŞTIK”
İnsanlar gerçekten çok haklı. İnsanlar sokaklarda yürürken bir an evvel gitmek istedikleri yere hızlı hızlı yürümeye alıştırıldı. Sokakların hiçbir tadı yoktu. Pandeminin de etkisiyle beraber hem sosyal hayattan hem sanatsal hayattan koptuk. Biz göreve geldiğimizden bu yana rutin belediyecilik dışında insan odaklı çalışmalara ağırlık verdik. Kente ruh katmak, insanların hayatına dokunmak için var gücümüzle çalıştık. Dedik ki sanat sokakta, sanat duvarda hatta sanat bir çiçeğin saksısında bile olmalıydı.  Ve sanat insanın kalbinde yeşerebilmeli ki İzmit yaşanabilir bir kent olsun. 


“SANAT İYİLEŞTİRİCİ BİR ARAÇ”
Sanat varsa barış var, hoşgörü var, insanlık var, insani değerler var. Sanat iyileştirici bir araç. İnsanlar yürüdükleri sokakların farkına varabilsin, iyi ki İzmit’te yaşıyorum diyebilsin diye tek tek sokaklarımızı güzelleştirmeye başladık. Asfalt da attık, kaldırım da döşedik. Ama bunun yanı sıra o sokağı da sanatla süsledik. O sokağa girdiğinde vatandaşlarımız mutlu olsun istedik. İşte Cebesoy Sokak, işte Rauf Orbay Sokak, işte Fethiye Caddesi. Gençlerimiz daha iyi bilirler. Eski hallerinden bir eser kalmadı geriye ve kentimizin yeni çekim noktalarından biri oldu her biri. 


“KENTE BİR SANAT AKADEMİSİ KAZANDIRDIK”
Atıl bir yapımızı ciddi bir tadilatla dönüştürdük ve Sanat Akademisi’ne çevirdik. O bina önceden üç beş kişinin yararlandığı bir merkezken şu anda her ay en az bin tane gencin ve çocuğun profesyonel bir akademiye dönüştü. İzmit Sanat Akademimizde çocuklarımız dans ediyor, keman çalıyor, tiyatro sahnesine çıkıyor. Tamamı İzmit’in evlatlarından oluşan Kent Orkestrası kurduk. Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu’nu oluşturduk ve pek çok şenlikte İzmitli vatandaşlarımıza unutamayacakları gösteriler sundular.


“SANAT AŞKIYLA YAPTIK”
Kentimizde daha önce yapılmayan pek çok festivali gerçekleştirdik. Festivaller basit bir eğlence kültürü değildir. Festivaller kentlere marka katan, kentlerin tanıtımına, kültür ve turizmine, festival ekonomisine katkı sağlayan organizasyonlardır. Türk Kahvesi Festivallerinden, Gastronomi Festivallerine kadar pek çok renkli etkinlikle İzmitlileri buluşturduk. Bütün bunları da sanatla, sanat aşkıyla yaptık. 


“2 AYDA TAMAMLADIK”
Okullarımızın da bizden bu çerçevede talepleri oluyor. Biz de bunları memnuniyetle yapıyoruz. Daha önce Kazım Karabekir Ortaokulu ve Kocaeli Fen Lisesi’ne de müzik sınıfları yapmıştık. Şehit Alper Al Ortaokulu Müdürümüz İsmail Ünlü ve yönetimi de bizden bir müzik sınıfı istedik. Fen İşleri Müdürlüğümüz de hemen harekete geçti ve sadece 2 ay içerisinde ellerinden gelenin en iyisini yaparak okulumuza bir müzik sınıfı hazırladı. Ben buradan Fen İşleri Müdürlüğünde bu projede çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.


“İZMİT’İN ADI HER YERDE SÖYLENSİN”
Kentin değerlerini öğretmek, unutmamak önemli. Sevgili çocuklar bu kentte yaşayan bireyler olarak İzmit vefalıdır, İzmit unutmaz diyerek kentin değerlerini, ülkenin değerlerini unutmayın, unutturmayın. Siz öğrenin ki sizden sonra ki kuşaklara da aktarın.  Çocuklarımızın, sanat eğitimi alanındaki kalitesinin artmasını istiyoruz. İzmit’ten sanatçılar yetişsin, İzmit’in adını her yerde söylesin. Bizim için bundan daha büyük bir gurur kaynağı olamaz. Okullarımızın bize ihtiyaçları olmaları halinde emrindeyiz” ifadelerini kullandı. 


ÜNLÜ, “BÜYÜK BİR FIRSAT OLACAK”
Okul Müdürü İsmail Ünlü, “Biz 2019 yolunda bir yola çıkmıştık. Üst okuldan ikiye bölünerek geldiğimiz bu okulda ihtiyaçlarımızı belirlemeye başladığımızda önem sırasına göre bir liste yaptık. Listenin başında gelenlerden bir tanesi de müzik sınıfıydı. Biz müzik sınıfını tasarlarken belediyemize müracaat ettiğimizde canı gönülden yapacaklarını söylediler. Öğrencilerimizin büyük bir heyecanla beklediği müzik sınıfı bu okul için büyük bir fırsat olacak. Neredeyse 6 yıldır müzik öğretmenimiz sene sonu gösterilerine imza atıyor. Yapılan gösterilerde Süleyman Demirel Kültür Merkezi dolup taşıyor. Koromuz bunun küçük  bir örneği. 


“ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Ülkenin değerlerini tanıtmak istiyoruz. Bu değerleri tanıtırken de okuldan başlatmak istiyoruz. Bu yıl da öğrencilerimiz müzik sınıfında hazırlanarak oluşturacakları gösteriyi sunacaklar. Ben inanıyorum ki Ulu Önderimizin gösterdiği çağdaş yolda ilerleyen bu çocuklar sadece matematik ve fen ile değil sanat, spor ve edebiyatla da yollarında yürümeye devam edecekler. Öğrencilerimiz müzik sınıfında müzik ve müzik aletleriyle tanışacaklar. Bu anlamda okuluma katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.