İzmit Belediyesi Düğmeciler’e kazandırdığı
Spor Tesisi ve Sosyal Alanı şenlikle kutladı  


İzmit Belediyesi Düğmeciler Mahallesine kazandırdığı spor tesisi ve sosyal alanın tanıtımını Köy Şenliği etkinliği ile gerçekleştirdi 


İzmit Belediyesi, kırsaldan kente göçün yoğun olduğu dönemde köy hayatını hareketlendirmek ve değerlerimizi yaşatabilmek adına Düğmeciler Mahallesinde Köy Şenliği gerçekleştirdi. Köy Şenliği programı kapsamında bubble Show, sosis balon, palyaçolar ile yüz boyama, animasyon, mini disko gibi etkinliklerle vatandaşlar doyasıya eğlendi. 


BAŞKAN HÜRRİYET’E BÜYÜK İLGİ 
Programda ayrıca çeşitli ikramlarda da bulunulurken Başkan Hürriyet, mahalle sakinleriyle birlikte meşhur mancarlı pide yapımına katkı sundu. Vatandaşlar Hürriyet’e yoğun ilgi göstererek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca bölgenin gençleri tarafından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e forma hediye edildi. 


GENİŞ KATILIM
Programa Başkan Hürriyet’in yanı sıra İzmit Belediyesi Koordinatörleri Ozan Aksu, Hakan Yalçın, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Mustafa Ersoy, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Kocaeli Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl, Düğmeciler Mahalle Muhtarı Nusret Tezcan, Kabaoğlu Mahalle Muhtarı Ali Akbaş, Sultaniye Mahalle Muhtarı Fikri Yıldız, Gündoğdu Mahalle Muhtarı Çetin Ersoy, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mustafa Yaman, Akmeşe Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Rahim Varol, Ambarcı Mahalle Muhtarı Mustafa Karaboğa, Bağlıca Mahalle Muhtarı Turgay Yılman, Akmeşe Atatürk Mahalle Muhtarı Sadettin Açıkgöz, Sapakpınar Mahalle Muhtarı Behçet Yılmaz, Kaymaz Erikli Muhtarı İbrahim Akçer, İzmit Belediyesi Muhtar Hizmet Masası Koordinatörü Ali Filiz, Turgay Oruç ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


“KÖYLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ”
Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Hizmet bahane, bir araya gelmek şahane. İstedik ki böyle güzel bir günü hep birlikte gülerek geçirelim. Hem şenlik havasında bir etkinlik olsun hem de yaptığımız hizmetleri yerinde görelim dedik. Köylerimizi önemsiyoruz. Köylerimizin hepsi birer nadide çiçek gibi aslında. Göreve geldiğimizden bu yana bütün zorlu koşullara rağmen köylerimize gücümüz yettiğince yatırım yapmaya çalışıyoruz. 


“HEM SPOR ALANI HEM ETKİNLİK ALANI”
Muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda ve ihtiyaç neyse o hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar her köyümüze adil bir şekilde el uzatmaya çalışıyoruz. Muhtarımız sağ olsun sık sık kapımızı çalarak, ‘Başkanım şu hizmete ihtiyacımız var’ dedi. İmkanımız ölçüsünde geldik, yapmaya çalıştık. Özellikle gençler ve çocuklar için uzun zamandır istediği bir çalışma vardı. Hem spor alanı hem de etkinlik alanı olabilecek bir çalışmak yaptık. 


“TESİSİMİZ HAYIRLI OLSUN”
Burada cemiyetler yapılabilecek. Bu alanın düzenlenmesi için muhtarım çok talepte bulunmuştu. Bizde dedik ki , ‘Muhtarlarımızın ricası bizim için emirdir.’ Burayı en hızlı bir şekilde yaparak halkımızın hizmetine sunmaya çalıştık. Spor tesisimiz ve alanımız hayırlı olsun. Spor tesisimizden umarım başarılı sporcular çıkacaktır. Futbolda çocukların başarılı olması bizim için de kıymetli. Bütün görevler gün gelir biter. Siyaset gelir gider. Bütün makamlar geçicidir. Bir kişinin bile yarasına merhem olabiliyorsak, ufacık bir faydamız dokunabiliyorsa işte bizim gibi insanların en büyük kazanımıdır bu. Biz bu şiarla yolumuza devam ediyoruz. 


“ÇOK EŞSİZ BİR KÖY”
Düğmeciler köyümüz, tarihiyle, kültürel zenginlikleriyle, doğal güzellikleriyle ve halkıyla birlikte çok eşsiz bir köy. Geçmişin ve geleceğin buluştuğu hem tarihsel derinliği hem de kültürel zenginliği ve benim de çok sevdiğim çok temiz, güzel köylerimizden bir tanesi. Tabii ki köyümüz yaşayanlarla birlikte daha da güzel hale geliyor. 


“TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU”
Bu köy özellikle Kurtuluş Savaşında Milli Mücadeleye çok büyük destek vermiş önemli köylerimizden bir tanesi. Bu köyde şehit düşen kahraman kadınlarımızın fedakarlıklarını duyduğumda tüylerim diken diken oldu. Somut Olmayan Kültürel Miras adı altında köylerimizin unutulmaya yüz tutmuş birçok özelliğini yaşatmaya çalışıyoruz. 


“ŞEHİT DÜŞEN KADINLARIMIZ”
Daha da önemlisi bu kahramanlıklar asla unutulmamalı. Çocuklarımıza mutlaka anlatmalıyız. Milli Mücadelede şehit düşen kahraman kadınlarımız var. Kadri Hoca eşi Behiye, Kadir Hoca kızı Şükriye, İpsizlerin Emine, Gücüklerin Emine. Bu kadınlarımız Kurtuluş Mücadelesinde en önde savaşarak şehit düşmüş kadınlarımız. 


“KÖYLERİMİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ”
Bu kahraman kadınlar baba evlerinin yandığını duyunca yardım etmek için ailelerinin yanına doğru giderken şehit edildi. Bizlere bağımsızlığın ve hürriyetin ne anlama geldiğini öğreten, köyümüzün ve güzel İzmit’imizin gurur kaynakları. Arazilerin parçalanması ve satışlarının artması, tarım alanlarının azalması, tarımsal üretimin düşmesi gibi gibi sorunlar, Düğmeciler Köyü’müzün veya biliyoruz ki diğer güzel köylerimizin sıkıntıları.  Bu sorunlar gençlerin köyden göç etmesine neden oluyor. Böyle olunca köylerimiz küçülüyor. Köylerimizi korumak ve alternatif gelir kaynakları üretmek zorundayız. 


TEŞEKKÜR ETTİ
Biz elimizden geldiği kadar bu alanları genişletmek için çalışmaya gayret ediyoruz. Gençlerimizin köyde kalmasını sağlayacak alanlar sunmaya çalışıyoruz. Bu köyün her bir bireyinin yaşam kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Hep birlikte, daha güzel, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Düğmeciler Köyü ve diğer tüm köylerimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Bu özel şenlikte bir araya gelmemizin köyümüz için hayırlı olmasını diliyorum, tüm katılımcılara iyi eğlenceler diliyorum. Muhtarımıza da özellikle teşekkür etmek istiyorum.”


“SOSYAL ALANIMIZ YOKTU”
Düğmeciler Mahalle Muhtarı Nusret Tezcan, “Sayın Belediye Başkanımıza köyümüze kazandırdığı tesisler için çok teşekkür ediyoruz. Gençlerimiz çok ama sosyal alanımız yoktu. Şimdi pırıl pırıl bir sosyal alan hazırlandı. Bu tabii ki belediye başkanımızın sayesinde oldu. Gençlerimiz kazandırılan bu sosyal alandan dolayı çok mutlu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.