İzmit Belediyesi Arızlı Yaşam Merkezini kente kazandırdı


İzmit Belediyesi bölge halkının talebi doğrultusunda Arızlı Mahallesi’nde atıl durumdaki hizmet binasını yenileyerek hizmete açtı


İzmit Belediyesi, kentin dört bir yanında hizmetlerini arttırmaya ve vatandaşlara dokunmaya devam ediyor. İzmit Belediyesi, Arızlı Mahallesi’nde atıl durumdaki hizmet binasını yenileyerek bölgeye kazandırdı. Bölge halkının sosyal, kültürel ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak Arızlı Yaşam Merkezinin açılışı bugün gerçekleşti.  


BÖLGE HALKI YALNIZ BIRAKMADI
Açılış programına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker, Arızlı Mahalle Muhtarı Ruhan Menteş, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Adayları ve vatandaşlar katıldı.


“BÖLGE HALKININ İSTEKLERİ VARDI”
Açılış programında konuşan Başkan Hürriyet,  “Göreve geldiğimizden bu yana halk bizden ne istediyse kısıtlı kaynaklara rağmen şikayet etmeden yapmaya çalıştık. Hizmetlerimizi halkın isteği şeklinde şekillendirdik. Rantın ya da kendimizin değil tamamen kent insanımızın istekleri doğrultusunda hizmetlerimizi yaptık. Bu bina içinde bölge halkının istekleri vardı. Biz de halkımızın istekleri doğrultusunda değişiklikleri yaptık. 


“HÜRRİYET’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Güzel hizmetlere vesile olsun. Halkımız ne istersen biz her hizmete hazırız. Halkımızın Kur’an Kursu isteği vardı. Şimdilik kursumuz bu binadan hizmet veriyor ama eğer talep olursa yine başka bir yer hazırlayabiliriz” dedi. Arızlı Mahalle Muhtarı Ruhan Menteş, “Böyle atıl durumdaki yerlere yaşam merkezi haline getiren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyorum” dedi. Açılışın ardından katılımcılar binayı gezdiler. 


BÖLGE HALKININ TALEPLERİ İLE ŞEKİLLENDİ
Bölge halkının talepleri doğrultusunda şekillenen Arızlı Yaşam Merkezi’nde özellikle kadınların faydalanabileceği İZMEK kursları yer alacak. Çocuklar için oyun alanları, yetişkinler için etkinlik alanlarının yer aldığı Arızlı Yaşam Merkezi bölgeye değer katacak.


SOSYAL VE CAZİP BİR ALAN
Daha önce okul binası olan ve atıl durumdaki bina İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Plan Proje ve Uygulama Birimi tarafından ihalesi yapılarak yapımı tamamlandı. Arızlı Mahallesi Hizmet Binasında muhtarlık ofisi (50,00 m2), çok amaçlı salon (80,00 m2), soyunma odaları (40,00 m2) gibi mekanlar oluşturuldu. Ayrıca çevre düzenlemesi kapsamında sert zeminler, pergolalı oturma alanları, çocuk oyun alanı ve yeşil alanlar oluşturularak daha sosyal ve cazip bir alan haline getirildi.