Hürriyet, “Orman Okulu’nda profesyonel bir eğitim sunuyoruz”


İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Orman Okulu Alternatif Eğitim yaklaşımının benimsendiği Doğa Eğitim Kampüsü’nün önemine dikkat çekerek, “Sıradan bir doğa gezisi değil, profesyonel bir eğitim sunuyoruz” dedi

 


İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen Doğa Eğitim Kampüsü’nde minik öğrenciler, doğayı ve ekolojiyi yerinde öğreniyor. Çayırköy Mahallesi’nde doğa ile iç içe vakit geçiren minik öğrenciler erken yaşta ekoloji öğrenimini destekleyen birçok uygulamada yer alıyor. 


EĞİTİM KALİTESİ ARTARAK DEVAM EDİYOR
İzmit Belediyesi, öğrencilerle birlikte eğitmenlere de düzenli olarak eğitimler vererek Doğa Eğitim Kampüsü’ndeki kaliteyi arttırıyor. Orman Okulu eğitmenleri tarafından anaokulu ve ilkokul öğretmenlerine Doğa Temelli Öğrenmede Ekolojik Yaklaşımlar, Doğadaki Riskler ve Risk Yönetimi, Ekofobi ve Biyofili, Ormanda Bir Gün Planlama ve Doğayı Sınıfa Taşımak gibi uygulamalı ve teorik eğitimler veriliyor.  


“TÜM OKULLARDA TEK TEK ANLATIYORUZ”
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de Doğa Eğitim Kampüsü’ndeki eğitimlere dikkat çekerek, “Sıradan bir doğa gezisi değil, profesyonel bir eğitim sunuyoruz. Tüm okullarda bu çalışmamızı tek tek anlatıyoruz. Önce 1 yıl boyunca kendimizi eğittik, şimdi de hem eğitmenleri eğitiyoruz hem de çocuklarımızı. Her alanda eğitimde fırsat eşitliği çok önemli” açıklamasını yaptı.