Hürriyet:  Kentsel dönüşüm projesi yapmak istiyoruz


Başkan Hürriyet, Proje tanıtım toplantısında ‘Dirençli Şehir İzmit ’ başlığı altındaki sunumunda, “Dayanıklı bina stoğu ve kentsel dönüşüm alanında çalışmalarımız olacak” dedi


İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet görevde bulunduğu 5 yılı ve gelecek 5 yılda gerçekleştireceği projeleri tanıttı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Hürriyet İzmit’i depreme dayanıklı hale getirmek için gerçekleştirecekleri çalışmaları anlattı.


“DAYANIKLI BİNA STOĞU”
Hürriyet konuşmasında, “Bu kentin en büyük gerçeği deprem. En fazla üzerinde durulması gereken konular; Kentsel dönüşüm, deprem, depreme hazırlık gibi konular. Depremin öncesi, sırası ve sonrası çok önemli. Ne yazık ki 1999 depremini yaşayan bir kent olarak ders almadığımızı hepimiz biliyoruz. O yüzden mutlaka bu kentin öncelikleri neyi gerektiriyorsa onları yapacağız. Kocaeli hak ettiği kimliğine kavuşacak. Dirençli şehir yaratmak adına özellikle depreme dayanıklı bina stoğu çalışmalarımız olacak.


“İZMİT’İN 100 YILININ PLANLANMASI GEREKİYOR”
Kentsel dönüşüme teşvik projelerini hayata geçireceğiz. Cedit gibi Fikirtepe gibi ucube projeler değil gerçekten düzgün kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek istiyoruz. Bu kentin 100 yılının planlanması gerekiyor. Bu kentte hala 1970’li yılların planları kullanılıyor.


“KENTE TELEFERİK KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”
Tarihi ve Kültürel Yapısı ile cazibe merkezi bir İzmit için çalışacağız. Ulaşım sorunlarına kalıcı çözümler getireceğiz. Deniz ulaşımını aktif bir şekilde kullanıyor olmalıydık. Deniz ile entegre ulaşım planlarını yapacağız. Teleferik projemiz şu anda Cumhurbaşkanlığında bekliyor. Onay alırsak kente Teleferik de kazandırmak istiyoruz. Yeni dönemde var gücümüzle çözüm üretmek adına emek harcayacağız” ifadelerini kullandı.