İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, çalışmalarda sona gelinen Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’ni inceleyerek yakın zamanda açılacağının müjdesini verdi


İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, gençlerin talebi üzerine ikinci kütüphane için harekete geçerek kentin en merkezi yeri Belsa İş Merkezi’nde çalışmaları başlatmıştı. Kütüphane kafe olarak hizmet verecek ve efsane başkan Leyla Atakan’ın anılarını da yaşatacak Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’ndeki çalışmalarda sona gelindi. Son kontrolleri mesai arkadaşları ile birlikte yapan Başkan Hürriyet, gençlere kütüphanenin yakın zamanda hizmete açılacağının müjdesini verdi. 


HÜRRİYET, “GENÇLER ÇOK İSTEDİ”
Başkan Hürriyet, “Mesai arkadaşlarımla birlikte gece gündüz sahadayız. Sürekli yeni şeyler üretmeye çalışıyoruz ve üretirken de ihtiyaçlara ve taleplere cevap vermeye çalışıyoruz. Göreve geldikten sonra Çetin Emeç Kütüphanesi’ni hayata geçirdik. Gençlerimizin çok ama çok ilgisini çekti. Çetin Emeç Kütüphanesi kapasitesinin çok çok üstünde misafir ağırlıyor. Çok ciddi bir rağbet var. Gençlerimiz artık orası yetmediği için bana sürekli, “Fatma Abla bize lütfen merkezi yerde yeni bir kütüphane daha yapar mısın?” diyorlardı. 


“SON HAZIRLIKLARI KONTROL ETMEK İSTEDİK”
Biz de kolları sıvadık ve ikinci kütüphanemizi yapmaya başladık. Şu anda Belsa İş Merkezi’ndeyiz. Burada yaklaşık bin metrekarelik bir alan kiraladık. Burada bir proje çalışmasına başladık. Seçim vaadimizde de yer aldığı üzere Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi projesine başladık. Burası modern bir kütüphane ve aynı zamanda kafe.  Çok amaçlı kullanım alanlarımız da olacak. İstihdam birimi, Youtuber atölyesi ve Talk&Smile isminde İngilizce eğitiminin verileceği kompleks bir alan oldu. Biz de bu akşam çalışma arkadaşlarımızla son hazırlıkları görmek istedik. 


“ÇOĞUNLUĞUNU KENDİ ATÖLYELERİMİZDE ÜRETTİK”
Kütüphanemizi yakın zamanda açmaya hazırlanıyoruz. Gençlerimiz dört gözle burayı bekliyor. Müjdesini de vermiş olalım. İkinci kütüphanemiz çok şık, çok güzel, ferah ve geniş. Dizaynı çoğunlukla Fen İşleri Müdürlüğü atölyelerinde üretilen mobilyalarla oluşturuldu. Bu akşam gördüğüm tablo beni memnun etti. Artık açılışa gün sayıyoruz. Kafeterya kısmında gençlerimiz rahat rahat ders çalışabilirken kafe hizmetinden de yararlanabilir. Bir de sessizliğin hâkim olduğu ders çalışma ve kitap okuma alanımız var. Ayrıca bir de teras alanımız var. Çok kullanışlı ve ferah bir kütüphane. Gençlerimize kıymetli bir alan kazandıracağız. 


“LEYLA HANIM’IN HATIRALARINI YAŞATACAĞIZ”
Bu alanı çok ciddi tadilattan geçirdik. Birkaç eksiğimiz var. İnşallah bitirdiğimizde burayı faaliyete geçireceğiz ve gençlerimiz buradan çok ciddi olarak faydalanacaklar. Sadece kütüphane kafe yapmadık. Ayrıca çok amaçlı bir salonumuz var. Kütüphaneden bağımsız ama entegre bir şekilde kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleri gerçekleştirilebilecek. Çok ergonomik bir şekilde kullanabileceğimiz bir alan yarattık. Leyla Hanım’ın anılarını ve hatıralarını da yaşatacağımız kıymetli bir alan olacak burası” ifadelerini kullandı.