Gazeteci Nurettin Kolaylı, sabah saatlerinde gerçekleştirilen basın açıklaması programına muhabirlerle aynı araçta giden İzmit Belediyesi başkan yardımcıları ve idarecilerinin fotoğrafını paylaşarak, “Bu uygulama diğer belediyelere de örnek olsun. Kimse devletin malını babasının malı gibi kullanmasın” dedi


İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in sabah saatlerinde Yuvam Akarca’da gerçekleştirdiği basın açıklamasına belediye başkan yardımcıları ve koordinatörler de katılım sağladı. İzmit Belediyesi idarecileri basın için ayarlanan araçta genç muhabirlere eşlik ederek programa beraber gittiler. Altlarında makam araçları olmayan ve programa tek araçla katılan idareciler kentimizde gazetecilik yapan Nurettin Kolaylı’nın takdirini kazandı. 


“KENDİ ARAÇLARIYLA BELEDİYEYE GELİYORLAR”
Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kolaylı, “Bu fotoğrafa bayıldım. Seversiniz sevmezsiniz, o sizin bileceğiniz bir iş. Ama ben Fatma başkanı seviyorum. Neden mi?
Çünkü İzmit Belediyesinde başkan yardımcıları, idarecilerin hiçbirinin altında makam aracı, makam saltanatı yok. Her sabah kendi arabalarıyla belediyeye geliyorlar. Hiç birini makam arabası gelip evinden almıyor, hiç birinin makam şoförü yok. Belediyenin bir işi olduğunda havuzdan araç alıp işi yapıyorlar. Hatta çoğu zaman hepsi bir minibüse dolup gidilecek yere tek araçla topluca gidiyorlar. 


“BÖYLE BAŞKAN SEVİLMEZ Mİ?”
Bugün de öyle yapmışlar, İzmit Belediyesi Başkan yardımcıları ve yetkilileri muhabirlerle aynı araca binmişler. Muhabir arkadaşımız Ayşe Aydın’da fotoğrafı çekip bana iletti. Fotoğrafı görünce çok hoşuma gitti. Bu uygulamayı yıllar önce Refah Partili belediyeler yapıyordu.
Fatma başkan da özel işlerinde kendi aracını kullanıyor ve belediyeden aracına benzin koymuyor. Buna defalarca bizzat şahit oldum. Allah aşkına böyle başkan sevilmez mi? Bu uygulama diğer belediyelere de örnek olsun. Kimse devletin malını babasının malı gibi kullanmasın.