“En Tatlı Festivalin” gala gecesi gerçekleşti


Başkan Hürriyet, “Festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum”


12. Uluslararası İzmit Pişmaniye Müzik ve Dans Festivalinin gala gecesinde konuşan Başkan Hürriyet, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti


İzmit Belediyesi ile ilgili kurum ve kuruluşların ortaklığında organize edilen 12. Uluslararası İzmit Pişmaniye Müzik ve Dans Festivalinin gala gecesi gerçekleşti. Büyük bir coşku içerisinde gerçekleşen festivalde üç gün boyunca İzmitliler, pişmaniye, dans ve müziğe doydular. ‘En Tatlı Festivalin’ gala gecesinde konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Türkiye’nin en tatlı festivali olan pişmaniye festivalimizin gala törenindeyiz. Bu festivalin sahibi sadece biz değiliz. Pişmaniye üreticileri bu markayı taşımak için çok çaba sarfediyorlar. 3 gündür herkese pişmaniye yediriyorlar. Kendilerine festivale katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. 


“İZMİT’İ YAŞAYIN”
Bir diğer ev sahibi ise İzmitli esnaflarımız. Onlar da çok emek harcadılar. Ayrıca yöre derneklerimizde festivale önemli katkılar sundular. İzmit’i Yaşayın ana temasını bu festival için belirlemiştik. Türkiye’nin neresinden gelirlerse gelsinler İzmit’i yaşıyorlar. Bu festivali göreve ilk geldiğimizde kucağımızda bulmuştuk. Bu sene ise bunu zenginleştirdik. Uluslararası boyuta taşıdık. Tamamen kendi kaynaklarımız ve çalışma arkadaşlarımızın büyük katkıları ile bu festival ortaya çıktı. 


“PİŞMANİYE DENİNCE AKLA İZMİT GELİR”
Yerli ve yabancı çok sayıda misafirimiz var. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum. Kentin özelliklerine sahip çıkmak istedik. Pişmaniye en önemli ürünlerimizden birisi. Pişmaniye denince akla İzmit gelir. O yüzden pişmaniyeye sahip çıkmamız lazım. Bu kent sadece sanayi kenti değil. Aynı zamanda kültür, festivaller kenti. İzmit’in tarihi bir önemi var. Bu festivale destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Gala gecesi dans ve bando ekiplerinin gösterileri ile son buldu.