Dorel Cosma’nın İzmit programı Romanya’da ses getirmeye devam ediyor


IGF Dünya Folklor Birliği Başkanı Prof. Dr. Dorel Cosma ve IGF heyetinin İzmit programı, Romanya basınında yer almaya devam ediyor


IGF Dünya Folklor Birliği Başkanı Prof. Dr. Cosma, İtalya Popüler Gelenekler Federasyonu Başkanı ve IGF Senatörü Benito Vittorio Umberto Ripoli, IGF Yönetim Kurulu Üyeleri; Robertistvan Laszlo ve Florian Kosyo ve IGF heyeti geçtiğimiz haftalarda Türkiye’deki ilk IGF ofisinin kurulması için İzmit’te protokol imzaladı. Ayrıca Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu tarafından sergilenen  ‘Bir Şehrin Hikayesi, Nikomedia’dan İzmit’e adlı gösteriyi izledi. 


PROTOKOLÜN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
IGF Dünya Folklor Birliği Başkanı Prof. Dr. Cosma ile IGF Sayman Yardımcısı Pahone Pop AS-TV BISTRIŢA kanalında yayınlanan Cafeneaua BC adlı programda İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in sanat adına yaptığı çalışmalardan ve Sanat Akademisi’nde yürütülen faaliyetlerden bahsetti. Ayrıca IGF’nin Türkiye’deki ilk ofisinin İzmit Belediyesi Sanat Akademisinde kurulması için imzalanan protokolün çok değerli olduğunun altı çizildi. 


BÜYÜLÜ ANLARA GENİŞ YER VERİLDİ
Programda, ziyaretleri sırasında, IGF Senatörü Benito Vittorio Umberto Ripoli’nın Kent Orkestrası’na eşlik ederek şarkı söylediği anlara, protokol imzalama görüntülerine ve ”Bir Şehrin Hikayesi, Nikomedia’dan İzmit’e” tiyatral dans gösterisine geniş yer verildi.

 


Program linki:
https://www.facebook.com/share/v/zWaiPz8NVxaxxG9s/?mibextid=WC7FNe