Dorel Cosma’nın İzmit programı dünya basınında 


IGF Dünya Folklor Birliği Başkanı Prof. Dr. Cosma ve IGF heyetinin İzmit’e ziyaretleri uluslararası basında yer aldı


IGF Dünya Folklor Birliği Başkanı Prof. Dr. Cosma, İtalya Popüler Gelenekler Federasyonu Başkanı ve IGF Senatörü Benito Vittorio Umberto Ripoli, IGF Yönetim Kurulu Üyeleri; Robertistvan Laszlo ve Florian Kosyo ve IGF heyeti geçtiğimiz hafta sonu İzmit’e gelerek bir dizi program katıldı. Heyet hem İGF’nin Türkiye’deki ilk ofisinin İzmit Belediyesi Sanat Akademisinde kurulması için protokol imzaladı hem de Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu tarafından sergilenen  ‘Bir Şehrin Hikayesi, Nikomedia’dan İzmit’e adlı gösteriyi izledi. 


“SANAT AKADEMİSİNİ ZİYARET ETTİK”
Prof. Dr. Cosma, uluslararası basında yer alan bu önemli ziyarete ilişkin şu ifadeleri kullandı: Cluj büyüklüğündeki bu şehrin sorunlarının tüm yükünü taşıyan Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, heyetimizle birlikte olmak ve hatta bazı önemli noktaları ziyaret ederken bize eşlik etmek için gerekli zamanı buldu. Böylece İzmit’teki Sanat Akademisi’ne resmi bir ziyaret gerçekleştirebildik ve burada öğretim üyeleri, öğrenciler ve kültür aktivistleriyle bir araya geldik.


“BÜYÜK BİR SEVİNÇ VE ONUR”
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından büyük bir samimiyetle yürütülen bu yapıda müzik, dans, ve tiyatro çalışmaları yapılmaktadır. İzmit’teki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde, beş yüz kişilik bir salonda, IGF-İzmit kültürel işbirliğini yasallaştırmanın sevincini ve onurunu yaşadım. 


“TEŞEKKÜR EDİYORUM”
IGF’deki meslektaşlarımız olan Türkiye Folklor Federasyonu Başkanı ve IGF Yönetim Kurulu üyesi Murat Hürriyet ve gala gösterisindeki mükemmel koreografiye imza atan usta koreograf Üstüntaş’a teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum.” 


HABER LİNKLERİ 


https://rasunetul.ro/izmit-turcia-eveniment-cultural-international-de-exceptie


https://www.bcmedia.ro/stire/izmit-turcia-eveniment-cultural-interna-ional-de-excep-ie-4863.html