Çocuklar, Cumhuriyetimizin 100. yaşını 
Atatürk’ün aziz hatıraları arasında kutladı


Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşı sebebiyle kutlama programlarına devam eden İzmit Belediyesi, çocuklar için Atamızın aziz hatıralarının yer aldığı Atatürk ve Milli Mücadele Evi’nde anma programı düzenledi


İzmit Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını büyük bir coşkuyla kutlamaya devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, çocuklar için Atatürk ve Milli Mücadele Anı Evi’nde anma programı düzenledi. Atamızın aziz hatıraları arasında düzenlenen programa Dündar Bilim Eğitim Kurumları öğrencileri katılarak Atatürk ve Cumhuriyet temalı şiirler okudular. 


“NİCE 100 YILLAR”
Çocukları anma programında yalnız bırakmayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “ “Bu kadar aydınlık yüzlerle birlikte Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlamak ne güzel. Hayatımızda bir kere yaşayacağımız bir gün bugün. 1 asır… O kadar kıymetli ki. Atamız Cumhuriyeti bizlere emanet ederken öylesine güzel değerler bıraktı ki 100 yıldır yıkılmadı. Daha nice 100 yıllar da yaşayacak. Biz 200’üncü yılları belki görmeyeceğiz ama çocuklarımız, torunlarımız, gelecek kuşaklar daha nice 100 yıllar görsünler. 


“NİCE ZAFERLERİN TANIĞI 1 ASIR”
Yüz yıl...  Nice badirelerin, sevinçlerin, hüzünlerin ve zaferlerin tanığı olmuş bir asır. Bugün, yüreğimizin en derin köşesinde hissettiğimiz o tarifsiz gururun, o heyecanın, o derin bağlılığın yansımasıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutluyoruz. 100 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yokluk içinde, imkânsızlıklara karşı verilen büyük bir mücadelenin büyük kazanımı Cumhuriyet.


“ÇOCUKLARIMIZ BU ÜLKENİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK”
Cumhuriyetimizin 100. yılında, atalarımızın aziz hatıralarını yâd ederken, onların bizlere bıraktığı bu kutsal mirası daha da yüceltmek, daha da ileri taşımak için duyduğumuz sorumluluğu tüm yüreğimizle hissediyoruz. Cumhuriyetin teminatı olan kıymetli çocuklarımızın, değerli gençlerimizin enerjisi, bilgisi, cesareti ve umudu, bu ülkenin geleceğini şekillendirecek. 


“ÖĞRETMENLERİMİZE MİNNETTARIZ”
Ayrıca şu an aramızda bulunan kıymetli eğitim neferleri, sevgili öğretmenlerimiz. Sizler, çocuklarımızın hayallerine yön veren pusulası, gönüllerine dokunan iyilik elçilerisiniz. İyi ki varsınız. Atatürk’ün "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözü ışığında, geleceğimizi şekillendiriyorsunuz. Sizlere minnettarız. Ve siz sevgili veliler, aileler. Çocuklarınızın her biri, bu toprakların birer umut çiçeği. Biliyoruz ki evlatlarınızı sevgiyle, anlayışla, Atatürk ve Cumhuriyet aşkıyla büyütüyorsunuz. Onların hayallerine, hedeflerine ortak oluyorsunuz. Her büyük başarının arkasında, ailesinin bitmeyen sevgisi ve desteği yatıyor. Sizlere de bu anlamda teşekkür etmek istiyorum.  


“BÜYÜK GURUR DUYUYORUM”
Bildiğiniz gibi Atatürk ve Milli Mücadele Anı Evi’ni 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yılında açmıştık. Atatürk’ü, milli mücadele ruhunu, bu kentle ilgili anılarını anlattığımız bu alan bizim kıymetlimiz. Böylesi günlerde burası çok daha anlam kazanıyor. Şimdi de Cumhuriyet’imizin 100. yılında sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir gurur duyuyorum. 


HÜRRİYET, İZMİT TARİHİNDEN BAHSETTİ
Sevgili öğretmenlerimden bir ricam var. Bu kent Cumhuriyet kenti. Çok kıymetli ilklerin ve müjdelerin kenti. Atatürk’ün çok kıymetli anıları var bu şehirde. Çocukların bu kentin tarihini, anılarını bilmeleri bunları yaşatabilmek için çok önemli. Atamızın en çok ziyaret ettiği kentlerden bir tanesi. Yıllarca cephede savaştıktan sonra annesiyle bir araya geldiği maneviyatı yüksek bir şehir İzmit. Cumhuriyet ilan edilmeden 9 ay önce Atamızın ilk ve tek basın toplantısında İzmit’ten müjdelemiştir Cumhuriyetin ilan edileceği. 


“BU KENTİ TANIMAK ÇOK ÖNEMLİ”
Kentimizin çok kıymetli Tarihi Atatürk Anıtı var. Atatürk’ün sağlığında yapılmış 10 anıt heykelden biridir. Hissederek, yaşayarak, öğrenerek koruyun Cumhuriyetimizi. Bu kent Türkiye’nin serbest seçimle seçilmiş ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’ı yetiştirdi. İlk fabrikalardan biri Seka Kağıt fabrikasıdır. Cumhuriyetin kazanımlarına lütfen sahip çıkalım. Yanlışa itiraz edelim, doğruya sahip çıkalım. Bu kenti tanımak, anlamak Atamızın mücadelesini anlamaktır. 


“O’NUN SAYESİNDE ÖZGÜRCE YAŞIYORUZ”
Atamız bizim için, gelecek kuşaklar için hayatını ortaya koydu. Cepheden cepheye koştu gazi oldu. Kimsenin cesaret edemediği, imkansız olarak görülen hedefleri göstermiş ve o hedeflere eninde sonunda ulaşmıştır. Bugün o sayede özgür ve bağımsız yaşıyoruz. Atatürk’ümüz olduğu için şanslıyız. Değer bilmek çok kıymetli. Sizlerin burada oluşu çok kıymetli. 


“BÜYÜK BİR ÖZLEMLE ANIYORUM”
Biz bu sene ayrıca İzmit Belediyesinin de tescilinden itibaren 100’üncü yaşını kutluyoruz. İki ayrı gurur yaşıyoruz. Bize bu günleri armağan eden, bugün bu topraklarda özgürce yaşamamıza canı pahasına vesile olan başta Başkumandanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları, bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve çok büyük özlemle anıyoruz. 100’üncü yaşımız kutlu olsun. Daha nice 100 yıllara” ifadelerini kullandı. 


SÖYLEMEZ, “BU ÜLKENİN SAHİBİ SİZ ÇOCUKLARSINIZ”
Dündar Bilim Eğitim Kurumları öğretmenlerinden Dilan Söylemez, “Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 100 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir Cumhuriyet. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, olmuş bitmiş bir süreç değildir. Tam tersine onun devrimcilik ilkesi gereği sürekli olarak yeniliklere, değişimlere açık bir süreçtir. Bu önemli görevde gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak; yani bu ülkenin sahibi siz çocuklarsınız. 


“ÇOCUKLARIMIZA GÜVENİYORUZ”
Atamızın bizlerden istediği Cumhuriyeti korumamızdır. Bizler öğretmenler olarak çocuklarımıza güveniyoruz. Bu vesilesiyle Kurtuluş Savaşından bu yana Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğünü ve birliğini düşünen Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canlarını hiçe saymış şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun” dedi.

Foto galeri için tıklayınız..