Akça Camii Caddesi esnafı hızla ilerleyen çalışmalardan çok memnun


"CADDEMİZ FETHİYE CADDESİ GİBİ OLACAK"


Akça Camii Caddesi esnafı İzmit Belediyesi tarafından hızla gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek çalışmaların tamamlanmasının ardından caddenin Fethiye Caddesi gibi cazibe merkezi olacağını vurguladı 


İzmit Belediyesi yıllardır çalışma gerçekleştirilmeyen ve İzmit’in merkezinde yer alan Akça Camii Caddesi’nde geçtiğimiz günlerde çalışma başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin öz kaynaklarıyla gerçekleştirilen çalışmalar hızla ilerliyor. Bölge esnafı çalışmaların bu kadar hızlı ilerlemesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve ekiplere teşekkürlerini iletti. 


AYDINLATMALAR DA MONTE EDİLİYOR
Çalışmaların tamamlanmasının ardından Akça Camii Caddesi de Rauf Orbay, Cebesoy Köseoğlu, Mimar Sinan Sokak, İstiklal Caddesi gibi kentin cazibe merkezlerinden biri haline gelecek.  Hızla ilerleyen çalışmalar kapsamında parke kaldırımlar döşeniyor. Eş zamanlı olarak yoldaki eski parkeleri de söken ekipler mineral parke ile bölgeyi konfora kavuşturuyor. Yol yenileme çalışmaları devam ederken bir taraftan da aydınlatmalar monte ediliyor. Aydınlatmaların monte işleminin sona ermesinin ardından cadde ışıl ışıl bir görünüme kavuşacak.


“FATMA BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Bölge esnaflarından Ahmet Donbaycı çalışmalarla ilgili, “Bir hafta evvel Fatma Hanım sokağımıza geldi, çalışmaları inceledi. Parkelerin yenileneceği, sokağın aydınlatmasının yapılacağı söylendi. Esnaf olarak kendisine ve ekiplere teşekkür ediyoruz. Bir hafta zarfında hemen hemen yolun yarısı bitti. Şuan aydınlatma lambaları yapılıyor. Çalışmalardan çok memnunuz” dedi. 


“BİR HAFTADA ÇALIŞMALARI YARILADILAR”
Burak İletişim’in sahibi Burak Biçer ise, “Çalışmalar bizim beklentimizden de güzel gidiyor. Geçen hafta Pazar günü başladı. Bir hafta içinde yarıya kadar getirdiler. Her şeyimizi karşıladılar sağ olsunlar. Arkadaşlar gayet güzel çalışıyor. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntımız yok. Aydınlatmalar da yapılınca caddemiz çok güzel olacak” şeklinde konuştu. 


“HIZLI VE DÜZENLİ ÇALIŞILDI”
Eyüp Kocabıyık adlı esnaf çalışmaların çok hızlı ilerlediğini vurgulayarak, “Çok hızlı ve düzenli çalışıldı. Gayet memnunuz sokak açısından. İstikrar açısından bizler için iyi olacağını düşünüyorum. Ekipler gayet hızlıydı bir hafta hatta 4-5 gün içerisinde baya bir uzun yol aldılar. Çalışmalardan memnunuz” ifadelerini kullandı. 


“CADDEMİZ TEMİZLENİYOR”
Bölge esnaflarından Hasan Barış Önüt, çalışmalara dair, “Ben Akça Cami Caddesinde 15 seneden beri esnafım. Bu çalışma çok güzel oluyor, temizleniyor sokağımız. Güzel oldu en önemlisi de çok hızlı bir şekilde yapmaları çok hoşumuza gitti. Biz çok uzun sürecek diye korkuyorduk. Allahtan çok kısa bir sürede toparladılar. Çok teşekkür ederiz” dedi. 


“IŞIKLANDIRMA DA GÜZEL OLACAK”
Mehmet Şahin adlı esnaf ise ışıklandırmaların tamamlandığında alanın eski haline oranla çok daha güzel olacağını belirterek, “ Gerçekleştirilen çalışmadan dolayı çok memnunuz. Öncelikle çabuk yaptıkları için teşekkür ederiz. İnşallah ışıklandırmada güzel olur. Başkada bir isteğimiz yok. Her şey için teşekkür ederiz” diye konuştu. 


“FETHİYE CADDESİ GİBİ OLACAK”
Akça Camii Caddesi esnaflarından Murat Postallı, “Başkan 45 gün falan diyordu. Fakat bir haftada burayı yarıya kadar bitirince hem memnun olduk, hem işlerimiz aksamadı ve gördüğünüz gibi alan çok güzel oldu.  Kaldırımlar genişleyince dükkânlar ortaya çıktı. İyi oldu, esnafa çok büyük fayda oldu. Yayalar içinde çok büyük fayda oldu. İnsanlar hiç olmazsa daha rahat yürürler. Yollar 30-40 yıllık eski yollardı. Çok kötü durumdaydı şuanda iyi hale geldi.  teşekkür ederiz, çok memnunuz. Aydınlatmalarda olunca efsane olacak. Burası Fethiye Caddesinden ayrılmamış olacak. Orası gibi olacak, oranın devamı gibi olacak” dedi. 


“SOKAĞIMIZ YENİLENDİ”
Rasim Çalı ise Başkan Hürriyet’e teşekkür ederek başladığı sözlerine, “Bizim için çok güzel bir çalışma oldu. Sokağımız yenilendi. Burası Belsa Plazanın arka sokağı olmasıyla çok göz önünde olan bir yer, yaya trafiğinin çok yoğun olduğu bir alan. Bize bu katkıyı sağladığı için teşekkür ederiz” ifadeleriyle son verdi. 


“BU KADAR HIZLI İLERLEYECEĞİNİ DÜŞÜNMEMİŞTİM”
Selman İmal adlı esnaf alana yıllardır kazma vurulmadığını ifade ederek, “18-19 senedir buradayım. 19 yıl buraya kazma vurulmadı. Baya güzel oldu gerçekten. Arkadaşlar sağ olsunlar güzel çalıştılar. Hızlı şekilde bitmesinden gerçekten çok memnun kaldım. Ben böyle biteceğini tahmin etmemiştim. Fatma hanıma çok teşekkür ediyorum, sağ olsun. Gerçekten ben böyle beklememiştim çokta güzel oldu”  dedi.

Foto galeri için tıklayınız...