Başkan Hürriyet, “Yalan söylemekten vazgeçin”


Deprem yardımlarının hala depolarda bekletildiğine dair iddialara cevap veren Başkan Hürriyet, “Bu çuvalların içinde yeni doğan bebekler için malzemeler bulunuyor. Yalan söylemekten vazgeçin. Vatandaşlar bizim nasıl çalıştığımızı biliyorlar” dedi


İzmit Belediyesinin 6 Şubat Kahramanmaraş deprem yardımlarını hala depolarda bekletildiğine dair iddialarının ardından Başkan Fatma Kaplan Hürriyet açıklamalarda bulundu. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci ile birlikte söz konusu yerde açıklama yapan Başkan Hürriyet; 


“KESİNLİKLE DEPREM BÖLGESİ YARDIMI DEĞİL”
“Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Sosyal desteğe ihtiyacı olan aileler için ürünleri depoladığımız yerdeyiz. Yaklaşık 2 yıldır Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz malzemelerini burada depoluyor. Ama Maraş depremi zamanında bağışlanan ürünlerin hala burada tutulduğuna dair görüntüler dolaşıyor. Bu çuvalların içinde bizim gülüme bebek projesi kapsamında aldığımız ürünler var. Bu ürünler bebek battaniyeleri. Kesinlikle deprem bölgesi yardımı değil. 


“BÖLGEDEN HİÇ AYRILMADIK”
Deprem zamanında 6 aydan fazla bir süre ben ve müdürlerim bölgeden hiç ayrılmadık. Burada bütün vatandaşlarımızın dayanışması ile bağışlanan ürünleri aldık, paketledik ve bölgeye gönderdik. 60’a yakın tırı depremzedelere gönderdik. Bu konuda çok emek veren insanlar oldu. Bu karalama kampanyaları onlara da büyük haksızlık. 


“DEPREM BÖLGESİNE NASIL YARDIM YAPTIĞIMIZI HERKES BİLİYOR”
Biz tasarruflu bir belediyeyiz. Ama gördüğümüz üzerine biz fazla tasarruflu bir belediyeyiz. Bu yazı var diye içerisinde de deprem malzemesi var anlamına gelmiyor. Bu çuvalların içinde yeni doğan bebekler için malzemeler bulunuyor. Başkaları başka hikaye anlatmaya kalkmasın. Deprem bölgesine nasıl yardım yaptığımızı herkes biliyor. Öncelikle bu kadar insanın depremde nasıl öldüğünün hesabını versinler. 


“BU KARALAMA KAMPANYALARI BOŞA ÇABA”
Burada aynı zamanda aşevimizin birçok malzemesi de var. Tırların girişi de buraya rahat oluyor. Bunları bilmelerine rağmen kara propaganda yapıyorlar. Buna izin vermemiz mümkün değil. Bize dil uzatan insanlar kendinize gelin. Yalan söylemekten vazgeçin. Vatandaşlar bizim nasıl çalıştığımızı biliyorlar. Bu karalama kampanyaları boşa çaba” dedi.